Опитайте с течен перилен препарат  Почистването на загоряла мазнина е

...
Опитайте с течен перилен препарат  Почистването на загоряла мазнина е
Коментари Харесай

5 трика как да отстраните загорялата мазнина от съдовете

Опитайте с течен перилен препарат 

Почистването на загоряла лой е нелека задача, с която всяка една стопанка би трябвало да се оправя. Не бързайте да отлагате миенето, ами вместо това, запретнете ръкави, въоръжете се с чифт гумени ръкавици и пробвайте някой от следните трикове:

Използвайте оризова вода и сок от лимон

Накиснете мазните и мръсни принадлежности в гореща оризова вода. Оставете да подейства за към 30 минути, а по-късно почистете съдовете до искра. Нишестето и лимонената киселина от тази примес оказват помощ за омекотяване на мръсотията и мазнините. Зрънцата на ориза ще подействат като скраб и с тяхна помощ ще можете да отстраните загорелите мазнини доста по-лесно.

Използвайте олио 

Да, олиото за готвене, което употребявате в всекидневието си, може да отстрани насъбраните замърсявания. Вземете горещо растително олио, лимонен сок, сол и захар и разбъркайте добре. Изсипете и разпределете тази примес върху приборите (или тенджерите и тиганите) и я оставете да подейства за известно време. След това, като употребявате груба повърхнина почистете, избършете и я измийте с гореща вода. Това ще отстрани мазните петна и ще върне блясъка на посудата ви. 

Опитайте скраб със сол 

Солта може освен да усъвършенства усета на вашите ястия, само че в това време може и да почисти мръсотията в кухнята ви. Накиснете загорелия съд в топла вода с щедро количество сол. Оставете да подейства за към един час. След това благодарение на гъба или домакинска тел изтъркайте наслояванията. Друг метод за разчистване на принадлежности е посредством разбъркване на алкохол или препарат със соли. Намажете тази примес върху приборите и измийте усърдно след 30 минути с топла или гореща вода.

Почистете със примес от лимон, пепел и оцет 

Този трик е за тези от вас, които имат камина или печка на дърва. С помощта на киселинността на лимона и оцета ще можете да разградите мазните натрупвания. Ако маслените петна са оставени да се втвърдят, варовикът и оцетът ще разтворят повърхността им заради своята киселинност. Пепелта, изключително дървесната, съдържа луга, която, когато се наложи върху мазнината, я изсушава и я отстранява, оставяйки повърхностите като нови. Приготвянето на паста от пепел, лимон и оцет пък е най-лесният метод да върнете блясъка на вашите медни съдове. Разтрийте тази паста върху съдовете и ги измийте с гореща вода. За най-хубави резултати оставете приборите, намазани с пастата за 2-3 минути.

Нанесете течен перилен препарат 

Този артикул е друго положително решение за разчистване на петна от мазнини, защото съдържа разнообразни химикали и свойства, основани особено за разграждане на мазнините и отстраняването им от материите. Когато употребявате течен препарат върху мазни повърхности, той може да ги почисти без изпитание. Поръсете щедро количество препарат и ги оставете да престоят няколко минути, преди да изплакнете. Ако пък петната са върху облеклата ви, сложете малко от перилния препарат върху тях, още преди да сте поставили облеклата за пране. Ако се пробвате да премахнете петна от тапицерия, това е превъзходен способ за разчистване. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР